Xemeneies Pou
Temes

Instal·lacions  Beneficis de col·locar un mòdul insertable a una llar de foc oberta.

Hi ha diversos motius pels quals el tancament d’una llar de foc amb un insert siguin tot avantatges.

Una llar de foc oberta té un rendiment del 10%, això vol dir que de l’energia que generem només aprofitem el 10% i la resta la perdem pel conducte de fums. Pel contrari, un mòdul insertable de qualitat, té un rendiment del voltant del 80%. Així doncs, guanyem en rendiment, i conseqüentment en eficiència.

Degut a aquesta poca eficiència que té una llar de foc oberta, necessita molta llenya perquè, a més, crema la llenya sense regulació ni control. Encara que li cal molta llenya, escalfa molt poc perquè perdem tota l’energia pel conducte de fums. Pel contrari, un mòdul insertable ens permet regular l’oxigen que necessita la llenya per cremar perquè tinguem una combustió molt mes eficient.

Per aquests motius, quan cremem en una llar de foc actual amb un alt rendiment i eficiència, ens trobem que gastem molta menys llenya i que la combustió dura molt més, té molta mes autonomia. Una autonomia que es pot convertir en unes 6/8hores de combustió perfectament. Amb tot, aconseguim un estalvi de llenya i energia molt important.

Per últim i no menys important, quan col·loquem un mòdul insertable a una llar de foc, estem complint amb la normativa EcoDesign2022. Són aparells homologats que passen totes les normatives que ens demanen a nivell Europeu. Per tant, apostem per la total seguretat.

A part de motius teòrics i tècnics, també hi ha raons pràctiques i d’utilitat. Aconseguim una llar de foc molt més neta, sense tant residu de cendra ni troncs sense cremar ni brutícia. A més, quan fem una combustió tancada no tenim ni males olors ni fum.

Ús  Com encendre correctament una llar de foc o estufa?

Quan us instal·lem una llar de foc o estufa sempre fem la primera posta en marxa. Ens agrada poder ensenyar-vos com és la millor manera d’encendre el foc tant pel bon funcionament com pel medi ambient.

Nosaltres, tal com diuen els grans experts, optem per una encesa top down (de sobre cap a sota). En aquest tipus d’encesa es comença el foc per la part superior i d’aquesta manera es garantitza una millor combustió i també es produeix menys fum i per tant, menys sutja.

La clau és fer una bona encesa i aconseguir-ho a la primera!

Per complir amb aquest propòsit es necessita:

  • Llenya gran estellada
  • Estelles de llenya petita
  • Pastilla d’encendre
  • Encenedor o llumins

En aquest publicació a l’Instagram us ensenyem un vídeo: https://ja.cat/H009D

Instal·lacions  Sempre és necessària una sortida de fums?

Depèn del tipus de combustible que escollim.

Per una banda, la llenya, el pèl·let i el gas, sempre necessitem una sortida de fums exterior. Pel que fa a la llenya i el pèl·let sempre s’aconsella que l’extracció de fums arribi a la coberta. Pel que fa el gas, podem fer la sortida a la façana ja que no generem fums i entra dins a la normativa.

Per altra banda, hi ha llars de foc i estufes que no necessiten cap mena de sortida de fums i les podriem instal·lar a un habitatge que no disposi de xemeneia. Aquests combustibles són el bioetanol i el vapor d’aigua o simuladors elèctrics.

Combustible  Humitat de la llenya

Per poder aconseguir el màxim rendiment de la llar de foc o estufa és fonamental que la llenya sigui seca. Per una banda hi ha llenyes més denses, com el roure o l’alzina, que solen ser mes humides ja que haurien d’estar molt temps tallades i estallades abans de cremar-les. Per altra banda, la llenya menys densa, com ara el faig, s’asseca més ràpid i podem aconseguir una combustió amb un rendiment molt alt, eficient i neta.

Combustible  Tipus de llenya

Els millors tipus de llenya són el roure, l’alzina o el faig. El roure i l’alzina son llenyes molt denses que fan molt caliu i tenen molta autonomia, però és molt important que sigui seca. Normalment son llenyes que tenen mes quantitat d’aigua, per tant, baixen el rendiment de la màquina i embruten més el conducte. El faig és una llenya que no és tant densa però té molt poder calorífic. Així doncs, ens pot ajudar a aconseguir el màxim de rendiment i una combustió molt neta.

Manteniment  Liquid neteja vidres

Una llar de foc eficient treballa amb un rendiment molt alt i si cremem la llenya adequada i sense humitat el vidre s’embruta molt poc o gens. Tot i així, si hem de netejar el vidre us oferim un liquid molt eficaç. En tenim sempre disponible a les nostres botigues.

Manteniment  Neteja conducte de fums

És imprescindible fer un bon manteniment de les màquines per tal d’evitar ensurts. Recomanem fer una neteja del conducte de la llar de foc una vegada a l’any, si la fem servir diàriament durant la temporada d’hivern, o bé cada 2 anys, si la utilitzem amb menys freqüència.

Manteniment  Recollir les cendres

La neteja de la camara de combustió tant sols consisteix en recollir les cendres. No és necessàri recollir-les diàriament, ja que és favorable per fer l’encesa tenir un llit de cendres a sota. Així doncs, amb una pala o amb un aspirador podem netejar les cendres cada 2 o 3 dies, també dependrà de si tenim calaix cendrer o no.

En aquesta web utilitzem cookies pròpies de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. 
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració y obtenir més informació aquí.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca